Kies jouw taal:

Over ons

Els en Guy zijn sinds september 2021 de trotse uitbaters van ‘t Verschil. Ze verloren beiden hun hart in de prachtige Vlaamse Ardennen.

Betoverende omgeving

Els en Guy hebben een voorliefde voor de Vlaamse Ardennen. Het koppel houdt van de rust en het groen in de regio. Ze hopen dat de gasten even gecharmeerd zullen zijn door de geborgenheid van de plek en de grootsheid van het omringende landschap als zij.


Het gebouw

Je merkt het al wanneer je van de parkeerplaats naar de grote inkompoort stapt: hier heerst geschiedenis. Het voormalige burgerhuis uit het einde van de negentiende eeuw was toe aan een grondige renovatie. De bijgebouwen zaten verstopt onder meters klimop en veel structuren moesten vernieuwd worden. De oude geutelingen-oven is een authentiek bouwsel dat met veel liefde werd gerestaureerd. 

Els en Guy hebben ‘t Verschil gerenoveerd met oog voor detail en mooie materialen. Het oude, verkommerde gebouw werd zo in ere hersteld. Eenvoud met karakter is het resultaat. 

Geschiedenis

‘t Verschil heeft in zijn geschiedenis al wat volk zien passeren, met een schepen als laatste eigenares. Je slaapt op de plaats waar ook een burgemeester heeft gewoond, een slager, een kippenhouder, een champignonkweker en zelfs een imker.  

Vandaag komen veel dingen samen in ‘t Verschil: op het terras bruist het ‘s zomers van het leven waar op een rustige gescheiden wijze genoten kan worden van streekbiertjes, in de B&B valt de rust en harmonie als een knus deken om de gasten.  

Bovenal is ‘t Verschil de plek geworden waarvan Guy en Els altijd droomden: waar iedereen zich meteen thuis voelt en tot rust komt, net zoals zij zelf.

De regio

De Vlaamse Ardennen zijn de ideale bestemming voor Flandriens en wandelaars. De regio strekt zich uit van Kluisbergen tot Erpe-Mere en van Kruisem tot Geraardsbergen. Het landschap glooit en meandert langs bossen, kasseiwegen en over heuvels. Op ontdekking door de Vlaamse Ardennen stuit je meer dan eens op een verrassend panorama.

Of je nu komt om stevig te stappen, niet kan wachten om op je fiets te springen of een goeie brok cultuur wil opsnuiven: ‘t Verschil is de perfecte uitvalsbasis voor dat alles. In de achtertuin passeren verschillende wandel- en fietsroutes. Wil je liever de stad in, dan liggen Oudenaarde en Ronse op een steenworp.

Enkele tips voor uitstappen in de regio

Z+ wandeling
Op 5 locaties langs de Z+ wandelroute werden bijzondere zitobjecten geplaatst, ontworpen door designers en gerealiseerd door lokale makers.
meer info

Natuurgebied Het Burreken
Stilte en rust vlakbij ons in dit gebied van Natuurpunt. Er zijn bewegwijzerde routes die je langs bossen, valleien en heuvels leiden.
meer info

De Ronde van Vlaanderen fietsroute
Dé Vlaamse wielerklassieker passeert voor onze deur, dus spring zelf op je fiets om haar hellingen en kasseistroken te trotseren.
meer info

Stad Oudenaarde
Een terrasje doen in de schaduw van het opvallende stadhuis, het MOU induiken of de Sint-Walburgakerk bezoeken: in Oudenaarde moet je zijn.
meer info

Natuurlijk valt er nog veel meer te beleven in de prachtige Vlaamse Ardennen. Kijk voor meer tips op
www.visitvlaamseardennen.be
www.maarkedal.be